Sonett gyártása és minősége
A Sonett márka gyártása és minősége
- Minden mosó- és tisztítószer (felületaktív anyag) növényi alapanyagokból készül.
- Minden komponens biológiailag 100% -ban lebomló.
- Petrokémiai tartósítószereket nem használunk.
- Nem használunk illatanyagokat és színezékeket.
- Minden termékünk enzimmentes.
- Tiszta növényi szappanokat használunk, amelyek ökológiailag és biodinamikusan tanúsított olajokból készülnek.
- Termékeinkben csak természetes illóolajokból származó illatokat használunk.
- Mindez ellenőrzött biogazdálkodásból és vadon élő növényekből származik.
- Az összes felhasznált összetevőt a Sonett termékek tartalmazzák.
- A Sonett termékek előállításához használt vizet 12 tojás alakú üvegedénybe forgatjuk.
- Az illatainkat egy Oloid keverőben ritmizáljuk.
- Ezen okokból minden Sonett termékünk rendkívül hipoallergén.
- Ezért ezek az ökológiai tisztítószerek alkalmasak allergiában szenvedők számára.
Sonett minőségi kritériumok
- A Sonett termékek kívánt minőségének elérése érdekében meg kell vizsgálnunk a terméket összetétele, gyártási folyamata és biológiai lebonthatósága szempontjából.
- De ezen felül a termékek minőségét befolyásolják az őket előállító emberek, a vállalat társadalmi struktúrája, a tőkeszerkezet és a gyártók, kereskedők és vásárlók közötti együttműködés, és nem utolsósorban maga a vállalat, annak motivációja és alapvető elvei.
Minőségi szint 1
Az alapanyagok kiválasztása
- A Sonett mosószerek nem tartalmaznak olyan összetevőket, amelyek veszélyesek a környezetre, veszélyeztetik az egészséget vagy allergiát okoznak.
- Ez azt jelenti, hogy nem használunk mesterséges illatanyagokat és színezékeket, sem mesterséges tartósítószereket, sem enzimeket, foszfátokat és optikai fehérítőszereket, sem petrolkémiai fehérítőket, amelyek nehezen bomlanak le.
Aktív mosószerek:
- Valamennyi mosó- és tisztítószerünk lényege az aktív mosószer.
- Elvileg, ahol csak lehetséges, tiszta növényi szappanokat használunk.
- A szappan olyan összetevő, amely összetételében közel áll az emberhez és a természethez.
- Gyorsan és teljesen biológiailag lebonthatók, összehasonlítva az összes többi tisztítószerrel.
- Kiváló tulajdonságuk, hogy használat után azonnal reagálnak a piszkos vízben lévő mészmaradványokkal.
- Ennek eredményeként a szappanok élő vízi organizmusokra gyakorolt hatása semlegesül (elsődleges bomlás).
- Ezt követően a szappan mikroorganikusan 100% -ban lebomlik szén-dioxiddá ( CO 2 ) és vízzé (H 2 O) (másodlagos bomlás).
- A szappanok hatékonyságának javítása érdekében kókuszolaj alkohol-szulfátot és kókuszdióból készült cukor felületaktív anyagokat, valamint kukoricából vagy burgonyakeményítőből készült cukrot használunk.
- Változatlan természetes belső molekulaszerkezetüknek köszönhetően ezek az összetevők a mikroorganizmusok által könnyen detektálhatók, amelyek gyorsan és biológiailag 100% -ban lebontják őket.
- Nem használunk etoxilezett termékeket, például alkil-éter-szulfátokat vagy alkohol-etoxilátokat.
- Ezen összetevők nevét a gyártók gyakran használják olyan hirdetésekben, amelyek termékeik összetételét "nem ionos növényi felületaktív anyagokból ill. megújuló alapanyagúnak és biológiailag könnyen lebonthatók ”-nak nevezik.
- A laikus vásárlóknak ezek a jól hangzó nevek elfedik azt a tényt, hogy néhány olyan komponens, amelynek molekuláris felépítését a rákkeltő kőolajszármazékokból nyert mérgező gázok, etilén-oxid használata megváltoztatta.
- Ezen kívül az összes etoxilezett komponens, gyártási módjának köszönhetően kis mennyiségben tartalmaz ismert toxikus dioxinokat, amelyek rákkeltőek és mutagének.
Illatanyagok:
- Természetes illóolajokat adunk néhány Sonett termékhez.
- Egyrészt antibakteriális hatásuk miatt, másrészt örömért és jó közérzetért használjuk őket mosás és tisztítás közben.
- Az egy év alatt előállított természetes illóolajok harmonizáló hatást gyakorolnak az emberi testre és elmére.
- Míg a papír- és olajipar hulladékaiból nyert szintetikus aromás anyagok (például a nagy mennyiségben használt vanillin) ellenkező hatást fejtenek ki.
- Az idegrendszer irritációjához vezetnek, amit az USA-ban és Európában végzett hiperaktív gyermekekről szóló vizsgálatok bizonyítanak .
- Az olcsó illóolajokat gyakran keverik szintetikus aromákkal.
2. minőségi szint
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagok
- A legmagasabb minőségi szinten egyre inkább biodinamikus vagy ellenőrzött biogazdálkodásból származó alapanyagokat használunk, mint például olívaolaj, repceolaj, napraforgóolaj, kókuszolaj, pálmaolaj, illóolajok és illatanyagok.
Mi a fő oka a BIO alapanyagok mosószerekben történő felhasználásának?
- Az ősi kultúrákban a test és a ruházat tisztítása rituális cselekedet volt.
- A tisztító rituálé végrehajtásával az ember megszabadult a szennyeződéseitől, így máris lelkileg is megtisztult.
- A testi és lelki megtisztulás egyaránt fontos volt.
- Manapság a mosást, mosogatást, takarítást csak szükséges rossznak vesszük, olyan tevékenységnek, amelyet a lehető leghamarabb el akarunk végezni.
- A tisztaság még mindig fontos érzelmi szerepet játszik számunkra
- Mi másért éreznénk úgy, hogy tiszta ruhát kell viselni?
- Miért szeretünk frissen mosott ágyneműbe feküdni?
- Miért takarítunk egy látogatás, ünnepség vagy buli előtt?
- A tisztításban van valami felszabadító és kielégítő, ami pozitív hatással van a belső térre.
- Nyilvánvaló, hogy a tisztításhoz és mosáshoz használt anyagoknak tisztaság érzetet kell kelteniük.
- A kőolaj alapú tisztítószerek megtévesztően hamisítják ezt a "tisztaság, lágyság, puhaság és fehérség" érzetét.
- Az ásványi anyagokból, növényekből, állatokból és nyersolajból származó anyagok széles választéka áll rendelkezésre a mosószer receptek kidolgozásához.
- Ha a fenti kritériumot alkalmazzuk, akkor a kiválasztás tiszta ásványi és növényi alapanyagokra redukálódik.
- Az ásványi anyagok és a növények önmagukban tiszták.
- Az olaj növényi eredetű anyag, amelyet a levegő és a fény kizárásávalfejlesztettek ki, és hosszú ideig nagy nyomásnak volt kitéve.
- Amikor az olaj eléri a föld felszínét, rendkívül ellenséges az élő organizmusokkal szemben, tönkreteszi a szántóterületeket, és a természetes mikroorganizmusok nehezen tudják lebontani, valamint üzemanyag- és energiaforrásként a légkörben a CO 2 -szennyezés legfőbb oka .
- De ez a "tisztasági törvény" nem teszi lehetővé ásványi, növényi alapanyagok és petrolkémiai anyagok használatát, és csak nagyon korlátozott érvényességgel rendelkezik.
- A hagyományos termesztési módszerek alkalmazásával a növényeket növekedésük során zavarják, szennyezik és visszaélnek velük.
- A "normál" termesztési módszerek szerint a növények már nem a valódi értelemben vett növények.
- A műtrágyák használata drámai módon csökkenti a gyökér növekedését.
- A levelek, virágok és gyümölcsök nagyobbak lesznek, íze vizes, illata halvány.
- A monokultúrák és a szekvenciális vetésforgó hiánya miatt a hagyományos művelés során egyre több herbicidet, rovarirtót és mesterséges szert kell használni, amelyek a tartós tárolás során növelik a növények tartósságát.
- A növényekben található kémiai maradványok miatti szennyeződés nem kerülhető el, ezért hivatalosan engedélyezett.
- A termésorientált termesztés végletekig a növények és az állatok közötti természetes egyensúlyhiányt hozza, például olyan tehenek esetében, amelyek túlterhelt tőgyöket cipelnek a földön, vagy olyan kukorica levelek esetében, amelyek csak a vegyszereknek köszönhetően képesek növekedni.
- A géntechnológia egy lépéssel tovább halad a természettel való visszaélésben.
- A sejtmag manipulálásával a növény arra kényszerül, hogy alapvetően megváltoztassa anyagcseréjét és kreatív potenciálját, kizárólag pénzügyi érdekekből, függetlenül a növény valódi természetétől.
- Az így kezelt növények és az ezekből a növényekből nyert nyersanyagok, például zsíros olajok vagy illóolajok, amelyek nagyrészt elvesztették vitalitásukat és dinamizmusukat a biodinamikus vagy tanúsított biogazdálkodásban termesztett növényekhez képest.
- Holisztikus kutatási módszerek, például spagirikus kristályosítás vagy biofoton mérés és hasonlók segítségével hatalmas minőségi különbségek vannak az ökológiai gazdálkodásból származó növényi eredetű nyersanyagok és a hagyományosan termesztett nyersanyagok között.
- Most azt feltételezhetjük, hogy például az olajok kémiai átalakulása szappanná, mosás és melegítés hatására tönkreteszi a kezdeti biológiai minőséget.
De a spagyrikus módszer pont az ellenkezőjét mutatja meg nekünk:
- A növényeket néhány órán át melegben, vízzel és alkohollal kezelik, ahol a növény egyes részeit 600 ° C feletti hőmérsékleten égetik el.
- A kapott spagyrikus esszenciák és sók fokozott fotonsugárzást, kreatív potenciált és hatékonyságot mutatnak, ha a növény jobb minőségű.
- Nyilvánvaló, hogy az üzem kezdeti minősége és további megfelelő feldolgozása döntő tényezők.
- Ezért nagy mennyiségben használunk tanúsított biodinamikus és biotermesztésből származó olajat és illóolajokat .
- (További információkért lásd az egyes termékek részletes összetételét)
- Ha továbbra is teljesíteni akarjuk a minőség iránti elkötelezettségünket, akkor az egyik fő célunk humánus és természetbarát mosó-és tisztítószerek gyártása.
- A Sonetten kívül kevés olyan bio-drogéria-gyártó van, aki ezt a megközelítést alkalmazza a 2. minőségi szinten, különösképpen az ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagok felhasználásakor, amikor csak lehetséges.
3. minőségi szint:
Dinamikus minőség
- A Sonett minőség harmadik szintjét az illatok és az „életet támogató” technológiák alkalmazása határozza meg.
- Ezen kívül minden folyékony termékünkben olyan vizet használunk, amelyet 12 üveg tojás alakú edényben kavargatunk, amelyben gyönyörűen kialakulnak az örvények, majd újratöltődnek.
- «Az 1a. Kép következik«
- Oloidkeverőben ritmizáljuk az illatos összetevőket, amelyek tömjénből , aranyból, mirha gyantából, babérlevelekből, olívaolajból és rózsasóból állnak, és kis adagokban adjuk hozzá a kész mosodai és tisztítószerekhez.
- Tudomásunk szerint csak a Sonett foglalkozik a ritmizálás témájával és az "életfenntartó technológia" alkalmazásával ebben az iparágban.
- Megpróbáljuk lassítani a nem környezetbarát forgó keverők és töltőgépek centrifugális mozgását ezen ritmikus illatok hozzáadásával, egy lemniszkatikus impulzus létrehozásával.
- A kristályos analízis első tanulmányainak köszönhetően sikerült bemutatni az így feldolgozott összetevők sajátos minőségét.