ENVI - enzimkeverék - komposzt érés gyorsító
Kód: 1229Termék részletes leírása
Részletes leírás
ENVI - Enzimkeverék - komposzt érés gyorsító
Leírás:
- Biológiai készítmény a komposzt bomlásának felgyorsítására.
- Természetes baktériumok és enzimek keverékét tartalmazza, amelyek képesek a szerves eredetű anyagok lebontására.
- Hatékonyan dolgozza fel a lekaszált füvet, kisebb ágakat, nyesedéket, leveleket és egyéb kerti és háztartási biológiai hulladékot.
- A végtermék magas tápanyagtartalmú és csökkent szagú komposzt.
- Az így keletkezett komposzt helyettesíti az ipari műtrágyák használatát
- A készítmény rendszeres kijuttatása esetén a komposzt a komposztált anyag fajtájától és mennyiségétől függően 2-3 hónap alatt érik.
Használati utasítás:
- A 100g-os zacskó tartalma kb.3 m3 komposztált anyaghoz 10 liter vízhez való.
- A szükséges mennyiségű készítményt (pl. 1/3 zacskó, azaz 33 g 3 l vízben 1 m3 komposztonként) meleg vízben (30-40°C) oldjuk fel és keverjük össze, kb. 15-30 percen belül aktiválódik, ezalatt néhányszor keverjük meg.
Ezután a megszerzett keveréket egyenletesen terítse el az egész komposzton. Fontos, hogy a komposzt mindig nedves legyen, ezért szükséges kb. hetente egyszer vizet hozzáadni.
Száraz állapotban a bomlási folyamat leáll.
Téli használat esetén javasoljuk, hogy kb.30 cm felső komposztréteget távolítsuk el, egyenletesen öntsünk rá langyos vizet, majd fedjük le újra a felső réteggel.
Frissen nyírt fű komposztba dobásakor a terméket kb. 3-5 nap múlva adjuk hozzá.
Fontos megjegyzések:
- a bekevert készítményt legkésőbb 1 órán belül használja fel
- készítse el a készítményt vízzel egy műanyag edényben, és keverje össze egy nem fémes tárggyal
- célszerű időnként keverni és megforgatni a komposztot
- a készítményt száraz helyen, fagytól védve tároljuk
- Használat előtt olvassa el a termék csomagolásán található használati utasítást.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Enzimatikus készítmények |
---|---|
Jótállás: | 3 év |
Súly: | 0.1 kg |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Értékelés hozzáadása
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!